Dimulakan dengan...

Photobucket

Thursday, January 5, 2012

:: tagging !! ::

Stumble
Delicious
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Selamat pagi kawan-kawan...dh berus gigi?? hikhik..
pagi ni eyana nk tunaikan entri yg telah di tag oleh Cik Ana semalam...
Thanks Cik Ana, ni pun 1st time akak di tag & sertai entri berangkai mcm nie..kalo tak memenuhi rules tu bebanyak mintak maaf ek =) alMaklum 1st TIME =P


The Rules:


1 . you must post this rules in your entry.
2 . each person must post about themselves in their jurnal.
3 . answer the question than tagger set for you in their post. And create eleven new questions for new people you tagged to answer.
4 . you have to choose eleven people to tag link them on the post.
5 . go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6 . NO TAG BACK !
7 . no stuff in tagging section ''YOU ARE TAGGED IF YOU READING THIS''.
8 . " YOU ARE LEGITIMATELY'' -a.k.a REALY , TRUST , WITH ALL HONEST- have tag eleven people.


Honestly, 11 things about me :

1. Tahun 2012 Eyana bakal masuk 25tahun, insyaAllah.
2. Dah berpunya tapi belum kawen..hihi..
3. Anak sulung dr 4 bersaudara
4. Suka jalan-jalan a.k.a melancong
5. Family adalah yg utama bg Eyana
6. Sgt setia pada Mr Right
7. Cepat sensetif dan mudah mengalirkan air mata ='(
8. Suka berkawan dan mencuba benda baru ( x semua benda pun..hikhik)
9. Problem masalah penghadam! huhu..mudah sakit perut
10. Semakin menyintai binatang, terutama meow...Chemong!
11. Gemar kumpul benda comeyyy-loteyyy =P



11 Soalan daripada Cik Ana :

1. Merokok ke tidak ?
: dh tentu tidak sbb bibir Eyana seksi! haha

2. Kat rumah boring boring buat ape ?
: kacau Chemong then tido..

3. Suka hang out ke tidak ?
:  suka gak bila bersama family & kawan2 untuk tujuan tertentu tertakluk pada terma & syarat

4. Suka cari gadoh ke tidak ?
: pernah cari, tapi x jumpa pun gadoh tu...

5. Selalu tak melawan cakap ibu ayah ?
: tidak melawan, cuma menegakkan kebenaran je..

6. Pandai masak tak ?
: bulehlah, atleast bakal mak mertua x hampehh..

7. Paham tak kalau org tu cakap arab ?
: sikit2, sbb dlu pnh blajar kat skolah arabb..

8. Banyak sangat aih kena tag 11 orang 
: betul2, nk tag 3 org pun ssh nk fikir..

9. Teror cakap english tak ?
: tak teror, berkelut lidah =P

10. Selalu puasa penuh tak ?
: dh besar ni taklah, period maaa..

11. Dah beli limau untuk raya cina nie ? haha
: bukan utk raya cina pun mmg beli limau sbb senang berak..oittt!


11 soalan hangin Eyana :

1. Dalam sehari berapa kali korek hidung?
2. Org marah kamu, kamu marah semula tak?
3. Penah tak kentut kat kawasan awam yg ramai orang?
4. Makanan yg kerap kamu makan dalam seminggu?
5. Benda pertama kamu ingat bila bangun tido?
6. Sejak umur berapa tahun kamu cuci pakaian kamu sendiri?
7. Perkara terakhir yg kamu lakukan sebelum tidur?
8. Bangun pagi tadi sapa yg kejutkan?
9. Pernah tak kamu hangin ngan kawan baik kamu? Sebab?
10. Orang tiru gaya kamu, kamu rasa ape?
11. Adakah anda hangin dgn soalan di atas? hikhik

Top 11 finalis berjaya di tag :



psssstt : Alkisah bila xramai kawan belog, feningg nk tagggg org..huhu..sila abaikan jika tertanggu emosi & kehidupan anda..hikhik..=)

11 comments:

Aien Not Alien said...

game ni takkan habis selagi ada yang kena tag...hehehe


saya akan jawab...mungkin petang2 sikit..pagi ni nak settle kerja dulu.. ^_^"

My Life's Journey said...

amboihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh mencabar soalan ditag ni ..berpeluh la ketiak umi hahaha


wahhhh best la ktk tok dear ..lawak da juak ..dah la ayu .. sopan tapi soot juak ..ya la best geng gan ktk tok hahaha


pas tok nak perah otak jawab soalan ktk dear hahahahahhahaha ..


maaf lambat datang ..ni haa line slow gilak ..jeles gan kita berblog kot hahaha

Cik Ana said...

ahaha kelakar ah soalan akak tuu , tanye bukan bukan , cian dyorg . Eyhh t cepat cepat kahwin tau :) hee k Ana sekolah arab jugak sebab tu tnye ekekeke ;p

My Life's Journey said...

cayang!!! umi dah jawab soalan tag dear ..mencabar sungguh ..suke2 ..

gah buat pe tu?dah sarapan?kim salam kat chemong ye? hati2 tau ..harap umah eyana tak acap air ..

EyanaNoorAzlan said...

Aien Not Alien ~ yup2, xkan hbs kan..hihi..tp sronok gak skali skala main benda alah nie..tu pun kalo ada yg sudi mun'tag..sobsobsob..

thanks Aien, coz dh menjawab tagging tue =)

EyanaNoorAzlan said...

My Life's Journey ~ aok Umi, lamak mek nggu ktk, mek asa internet ktk byk kutu..ya jdik slow gilak..haha..

thanks syg! ktk sudi reply tagging kmk..aikk, soklan ktk gik hangett..mun kmk mok juak mike 3hari 3mlm cari jwpn ya..hahaha

syukurlah pat kmk sik banjir, Alhamdulillah since mek diam kat pulau tok sik pnh gik ada banjir teruk..nama juak pulau, cney2 pn gugur juak air ya ke laut..=) mun pat Mr.Right kmk, cdak kena banjir..byk eh ank ayam nya mati..sobsobsob..

lak mek sampeykan salam ya kat chemong..nektok mala aher jak nya bangun..pndey gik masuk lam slimut..huhu..gney lah ohh? nang kena reject lah oleh cucu2 ktk..haha

EyanaNoorAzlan said...

Cik Ana ~ hehe..soalan hangin dek, akak main redah je buat soalan tu..dlu start form1-3 akak skolah asrama d skolah arab..buleh lah speaking arab skitt..hihi..

ma ismu ki? kai fahalu ki? hihi...

ieyka_Nz said...

Thankstag ieyka :)

Ini Kisah Tia said...

thank you so much :))

EyanaNoorAzlan said...

ieyka_Nz ~ u r welcome =)

EyanaNoorAzlan said...

Ini Kisah Tia ~ u r most welcome..=))