Dimulakan dengan...

Photobucket

Wednesday, January 11, 2012

:: chak!! i'm came ::

Stumble
Delicious
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

selamat siang ibu-ibu bapak-bapak...hehehe..
dh beberapa hari eyana xde update belog..
ni lah prob bila eyana d pindah2kan dr 1 tempat ke tempat lain..
since eyana kerja ngan company ni, keja eyana tak statik dlm opis je..
almost keja eyana kat tempat client..
bila kat tempat client, mmg berbeza skit etika cara kerja..termasuk environment..
kalo kat tempat kerja eyana yg asal, kita org bebas skit..
bukan bebas nk goyang kaki taw..tp dari segi environment die..
umbanlah file menimbun2 kat meja, dengar lagu kuat, makan-makan..its up 2 u!!..
berbeza kat tempat org...kita xleh nak samekan..kan? kan? kan??


penat taww..
hurmm, Syukurlah Mr. memahami keadaan eyana..
dia layan je ulah eyana yg kdg2 suke hangin..hihi
walau apapun dia akan cuba buat eyana gelak..
then, dia ckp "tenang hati sy dgr syg gelak happy"..
kadang bila Mr buat mcm tue, automatik mesti air mata ni mengalir ='(
sedih sbb Mr tak pernah ambik hati & sgt penyabar..


kamus Brunei Melayu
1. Umban : Campak, Baling
2. Ulah : Kerenah

pssstt : esok g tempat client lagi...malas rasanya tahu x?? huhu..tp xper, baiklah encik!

 

8 comments:

Ardini Humaira said...

wahhh dapat blajar words baru.. :D hepi2 taw!

My Life's Journey said...

Huhuhu cian eyana ..kt tempat baru sudah? tu eyana jarang update ..harap eyana sentiasa happy selalu ..


bertuah dear dapat seorang yang peyabar .. rumah tangga yang bakal dibina pasti berseri dan genmbira :). amin ..chak!!!

EyanaNoorAzlan said...

Ardini Humaira ~ sHaring is Caring ^^ tq dini..=)

EyanaNoorAzlan said...

My Life's Journey ~ aok denk, huhu..kepak mek malar ulang alik dr opis g tmpt client =( dh balit rmh mlh keja suri rmh gik..ya mek c sempat mok update..huhu..InsyaALLAH lak mek nyuruh Chemong kejutkan mek kol 4 a.m k update belog..hehe

Nang mek bsyukur Umi, nya c penah mok kecik hati..mun mek balit Srwk, nya lah paling rajin ngemas rmh..cuci baju, kemas rmh, angkat kain...huhuhu..asa btuah mek..bsyukur sgt2 Umi..Amin, tq Umi.

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam Eyana,

Minat kucing gak ye...anyway cantik sgt blog eyana ni..suka1000x

BTW kami dah follow blog eyana, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye.. :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com

eVa said...

ow tedah lok.. stressful gilak lah ya.. bila stress kta mesti mok ngn org terdekat ngn ktk.. ne x mengalir airmata.. sabar k.. be strong!

EyanaNoorAzlan said...

Zul n Azizi Boarding Pets ~ tq Zul & Azizi..Alhamdulillah mmg dh jd syg sgt2 kat kucing, kucing juga ciptaan Nya kan..=)

Belog ni biase je, ada lg blog cun sbnrnya..nk tgk kucing comel2 pergi je kat Umi & eVa..mmg comeyyy sgt!

yup, eyana dh follow =)

EyanaNoorAzlan said...

eVa ~ aok denk, huhuhu..bna kata ktk keja lbh stress drp study! InsyaAllah i'm gonna b strong, thanks..=)