Dimulakan dengan...

Photobucket

Sunday, January 15, 2012

:: kisah seram tu mmg benar ::

Stumble
Delicious
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Salam hujung minggu belog..
pasti ramai yg menghabiskan masa weeked kat rmh kan?
xpun spend time ngan family & frenz..
actually today eyana mmg dh planning nk hang out ngan kazen2..
ntahlah memandangkan last nite eyana tido lewat sgt sampai jam4 pagi,
so today eyana x larat..family ajak p bandar pun eyana xdpt pergi..
Maaf sgt2 ye..  insyaAllah next time pnjg umor kita pergi jalan2..

so eyana spend time weekend ni kat rmh..
eyana x keseorangan, coz ada my lil bro & moew2 kat luar..
pas breakfast eyana dduk2 lah on9 smbil minum Vitagen..
1 topik yg buat eyana berdebar2 sgt bila baca entri Eva..
seriously naik bulu roma eyana baca entri tu...
before ni time sembang2 ngan Mr, dia penah cite hal sama..
seingat eyana hari khamis, Mr ckp mak cite seram td kat kampung ni..
seram tu hantu ke?? eyana bkn x caya..mmg benda2 tu wujud..
Mr mmg jenis xpandai nk cite pnjg lebar so siap je mak Mr solat, zikir2 & doa..
terus pas Hp kat mak dia..
100% cerita tu sama mcm kisah Eva dlm belog dia..
dalam family Mr, kakak ipar dia je yg dgr..
then jiran sblh dan belakang pun mengalami kisah yg sama..
tgh malam dalam jam 2-3 pagi macam tu..
ada jiran dgr bunyi org pijak2 atas bumbung rumah..
tapi paling ketara bunyi dengkuran yg kuat sgt..




berturut-turut sejak hari Selasa & Rabu..
so kebetulan hari khamis malam Jumaat, org kat masjid buat baca Yassin beramai2..

adakah ini satu pertanda buat kita???
sama2lah kita beramal ye..sblm terlambat..
Ya Allah, lindungilah kami..


psssttt : hikmah sebalik kejadian pasti akan memberi kesedaran pada kita...apapun semua terletak pada kita.   


2 comments:

My Life's Journey said...

mat petang dear ..cerita apa deng .. hrmm buat kmk rasa suspen jak ..jap gi kmk tangga blog eva hoh

EyanaNoorAzlan said...

My Life's Journey - mat petang Umi, ktk keja aritok? nang bena cita ya, 1st mek dgr family Mr crita mek sik cayak..mek ingat org test2 ilmu hitam camya..kaktok dh baca belog Eva, seram mek..sampe masuk news gik..